Tisková zpráva Evropské komise - Aplikace, která vám pomůže koupit dobré potraviny za nejlepší cenu

Tiskovou zprávu Evropské komise naleznete zde. Informace o projektu FoodLoop jsou dostupnézde.

Jak se uvádí v tiskové zprávě Evropské komise, každý den se dva plné vozíky čerstvých potravin v hodnotě téměř 150,000 € ročně vyhodí v každém supermarketu. Potraviny, jejichž datum použitelnosti nebo datum minimální trvanlivost se blíží ke konci, jsou tak často maloobchodníky vyhozeny. Každý rok tak v EU končí v koši 90 mil. tun poživatelných potravin. Díky @FoodLoopApp by nyní mohly být tyto potraviny označeny novými čárvými kódy se „speciální nabídkou“. FoodLoop bude brzy zahájena ve dvou bio supermarketech a pekárna po německém Bonnu. Cílem projektu je vybavit všechny supermarkety touto aplikací do roku 2025.

Evropská komise je odhodlána učinit evropský potravinový systém udržitelnější a nové technologie mohou nabídnout skvělé řešení. S cílem omezit plýtvání potravinami v celé Evropě, zvýšit účinnost využívání zdrojů potravinového systému a zajistit, že odpad z potravin je systematicky a náležitě sledován ve všech členských státech, Evropská komise plánuje zveřejnit v nejbližší době sdělení o udržitelném potravinového systému.

TZ_EK_FoodLoop.pdf [102.06 KB]

Vydáno: 21.8.2014